Немски с отстъпка на 26.09 - Европейски ден на езиците

Научи немски с Празничната оферта 3х1

В навечерието сме на Европейския ден на езиците, който се отбелязва на 26 септември.  Всеки чужд език наистина е един нов шанс и за опознаване на самия себе си и за сравняване на  личните гледни точки по всякакви въпроси. А това е неоценимо за личностното развитие. Но чуждият език е и ключът към утвърждаване на толерантно отношение към непознати култури и излизане извън тесния локален мироглед. А това дава теми за размисъл. Всеки език е огледало на хората, които са неговите носители: Той е толкова богат, колкото е тяхната култура и толкова разнообразен, колкото е тяхното светоусещане. Затова винаги си струва да научиш един чужд език, за да отвориш вратите си към нови светове. И това не е клише.

Реалността, която ни заобикаля, се отразява и на езика. Мога да дам един красноречив пример от преподавателската ми работа: Едно от най-трудните лексикални полета за българи / неизменно през годините/  е темата за опазване на околната среда. Текстовете и задачите  примерно за разделното събиране на отпадъци в Германия предизвикват учудване, понякога трудно разбиране. Причината е в резкия контраст на реалностите в двете държави. Защото част от думите дори нямат еквивалент на български език, който да обозначи точно това действие или обект. 

Винаги съм твърдяла, че ученето е едно страхотно приключение за ума. Овладяването на чужди езици включва в себе си откривателство, сравнавяне, аналитичност и асоциативност. Необходимо е просто да се насладиш на ученето. Зубренето е враг на прилагането на чуждия език в ежедневните ситуации и на успешното учене въобще. 

Затова нашите курсове по немски винаги включват активни занятия, ориентирани към действие - говорене, слушане, четене, креативност ... И се провеждат по учебници, които включват целенасочени задачи към многоезичност и езиково сравнение.

От октомври можете да се приобщите към курсовете ни по немски за ученици - различни нива или пък за възрастни - нива А1 и А2. И се регистрирайте с празничната ни ОТСТЪПКА послучай Европейския ден на езиците на 26 септември. А може би има и други изненади? Търсете в сайта ни ПРАЗНИЧНИТЕ ни ОФЕРТИ 3 х 1.  

Научи Немски с Нас удобно Онлайн. Вижте всичките ни предложения с отстъпка на нашата образователна платформа Онлайн Виа Германика. регистрирайте се и платете безопасно с 5% отстъпка в Европейския ден на езиците.