Самоучител по немски език за начинаещи online

Какви са достойнствата на добрия онлайн самоучител по немски? И ще можеш ли да научиш немски език online с негова помощ? Кой ще ти обяснява все пак това, което те затруднява? Ако си задаваш тези въпроси, със сигурност търсиш правилно сред безбрежните предложения в интернет.

 

От собствения си преподавателски опит зная, че учебната система е от голямо значение. Ако тя не ти задържа вниманието с интересно съдържание и подходяща структура, бързо ще ти стане скучно или пък ще се измориш. Затова си струва да положиш усилия да намериш онлайн самоучител, който ще ти даде солидни знания по немски в интересен формат, поддържащ мотивацията ти.

Докато обмислях, как най-ефективно, но и най-комфортно може да се учи немски онлайн, аз формулирах 5 ОСНОВОПОЛАЩИ ПРИНЦИПА, върху които да изградя онлайн самоучителя “Немският е лесен”. Тук ще ги споделя с теб, надявам се да са ти от полза.

Добрият онлайн самоучител по немски език трябва да обхваща поредица от уроци. В тях трябва да се разгърне езиковият материал цялостно и в система. 

В добрия онлайн самоучител по немски учебният материал трябва да се излага последователно и по достъпен начин. Задължително е да се спазват нивата на езиковото обучение. Иначе езиковите компетенции не могат да се изградят.

 

В добрия онлайн самоучител по немски учебният материал трябва да е разработен така, че да се учи немски чрез всички сетива. И с текстове за четене, и със записи за слушане, и със задачи за писане, и с  лексикални както и граматически упражнения. 

 

В добрия онлайн самоучител по немски учащият трябва да има възможност да следи своите учебни постижения, да може да разбира и поправя своите грешки и да учи от тях. Това е от изключителна важност за неговата правилна себеоценка, защото не учи в конкурентна среда, а самостоятелно. 

 

В добрия онлайн самоучител по немски учащият трябва да получава постоянна подкрепа по време на учебния си процес. Тази помощ поддържа активността и мотивацията му.

 

Тези 5 стълба градят основите на онлайн самоучителя ми “Немският е лесен”. Качен на интернет платформата Онлайн Виа Германика той може да бъде винаги с теб, за да учиш немски, когато решиш. Желая ти успех.