За мен

И за ВДЪХНОВЕНИЕТО да се развиваш професионално

“Винаги съм се очаровала от оня миг на необикновена магия между учител и ученик, когато почти “виждам”, как новото знание си пробива уверено път и постепенно набира скорост. Светналият поглед, активната позиция, точните въпроси и отговори на ученика потвърждават, че учебният процес е проведен професионално във всичките му фази.Това вълшебно откривателство, което преживява ученикът, е непресъхващ извор на вдъхновение в моята работа.”    Г. Витанова

Аз и моят ПРОЕКТ Виа Германика

Аз съм Гинка Витанова и се занимавам с организация на ефективно обучение по немски език, от което учащите имат реална полза. Още през 2001 г. основах известния вече специализиран Немски Езиков Център Виа Германика, в който желаещите могат да научат немски задълбочено, трайно и без да губят ценно време. Учебните програми, които създадох и продължавам да обновявам регулярно, представляват стройна система за учене на немски език, която гради езикови знания и компетенции според целите на клиента. Това, което ги отличава коренно, е мотивиращото учебно съдържание. Модерни форми, иновативни учебни системи и актуални методически практики облекчават учебния процес, защото са в крак с времето, в което живеем. Моят най-важен критерий при подбора им е да са изпълнени със съдържание, а не да блестят само с помпозен външен вид.

Нови форми на работа като ОКРИЛЯЩИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

В новата технологична ера изведнъж се появиха коренно нови възможности за успешно обучение. Обичам новостите. Смятам, че всеки професионалист трябва да търси начини да ги прилага в работата си, за да не изпада в анахронизъм. Това определено е трудоемко, различно от досегашния модел на работа и с неясен отзвук сред клиентите. Защото и на тях им “харесва” стария начин - познат им е.
Както е известно, образованието е консервативна система, която лесно изпада в закостенялост. Затова приемането на новите образователни форми е необходима крачка в професионалното развитие нагоре. За мен те са и окриляващ извор на нови идеи и продукти. Но никога не ги прилагам сляпо. Техния подбор винаги тествам с въпросите: Какво научава курсистът? Дава ли това обучение положителен резултат при изграждането на езиковите компетенции? И доставя ли удоволствие на учащите?
В онлайн обучението по немски видях положителния отговор на тези въпроси. И се заех с ентусиазъм с осъществяването на моята визия за учене на немски по интернет.

Онлайн Самоучителят "НЕМСКИЯТ Е ЛЕСЕН"

е практическият резултат на виждането ми, как може да се учи немски изцяло онлайн. За целта дадох задание за написване на специална онлайн платформа за езиково обучение. Тя е лесна за работа и се отличава с яснота, прегледност и интуитивност : интернет платформата Онлайн Виа Германика. Именно там публикувам авторските си онлайн курсове по немски организирани като онлайн самоучител с наименованието “Немският е лесен”.
Моят онлайн учебник всъщност е продължение в нова модерна форма на поредицата ми статии и видеа “Немският е лесен”, в които споделях начини и примери, как да се учи немски лесно. Те получиха широк отзвук при потребителите. Благодарствените коментари за дадените съвети наистина бяха ценна обратна връзка за мен. Така се затвърди идеята за създаване на онлайн обучение по немски в моя стил на преподаване. Сега това е факт. На online.viagermanika.com всеки може да учи немски, когато има време, независимо къде е. Без бариери, без утежняващи дългосрочни ангажименти, със собствено темпо на учене. С една дума - лесно.

GinkaVitanova.com

В този блог ще публикувам статии за онлайн обучение по немски език. Смятам, че така мога отново да бъда в помощ на тези, които търсят добри практики за учене на немски, този път обаче в интернет мрежата. Ще се радвам също, ако моите онлайн уроци по немски написани специално за българи, наистина поощряват всеки да се стреми към систематично учене на немски. От това само ще спечели.

Да наистина, ученето на немски никога не е било толкова лесно. И толкова достъпно. Както с Онлайн Виа Германика. Опитай сега!